CategoriiBlog

Cateva dintre efectele pozitive ale nucilor pentru sanatate

Nu intamplator nucile sunt supranumite hrana creierului. Pe langa faptul ca sunt delicioase si pline de vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea intregului organism, nucile aduc o serie de beneficii creierului uman, asigurand buna functionare a intregului sistem nervos. Consumul de nuci proaspete este asociat cu diminuarea colesterolului, reducerea riscului aparitiei de cancer, prevenirea bolilor cardiovasculare si scaderea in greutate. Acestea sunt doar cateva efecte pozitive ale nucilor pentru sanatate!

Nucile sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe oleaginoase si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra de zi cu zi. Contin vitamina A, vitamine din complexul B (B2, B6, B12 si acid folic), precum si vitaminele D vegetala, care ajuta calciul sa se fixeze in oase, si E, care comabate stresul oxidativ.

Nucile sunt bogate in magneziu, fier, potasiu, zinc si calciu, precum si in acizi grasi Omega-3 si Omega-6, esentiali pentru mentinerea functionarii normale a creierului, acid linoleic si alfa linoleic – grasimi sanatoase care scad colesterolul si ajuta la accelerarea metabolismului.

Mai mult decat atat, nucile actioneaza ca adevarate energizante si au un puternic efect antioxidant. O jumatate de ceasca de nuci pe zi fortifica sistemul imunitar si ajuta creierul sa functioneze in parametri normali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *